PERSOONLIJK

BERICHT VAN BERT


De eerste (werk)maand van 2014 zit er alweer bijna op, Blue Monday hebben we gehad en februari staat voor de deur. De feestdagen lijken héél ver weg, de winter zet nog steeds niet door, het eerste lammetje van 2014 is geboren en de plannen voor de zomervakantie worden voorzichtig aan al gemaakt. Kortom, het gewone leventje is weer begonnen.

Bij ons gaan de ontwikkelingen ondertussen volop door. We hebben een hoop op de planning staan voor dit nieuwe jaar. Eén van onze  goede voornemens is om de “Update” weer regelmatig te versturen, daarom zal u deze om de 5 á 6 weken in uw mailbox ontvangen. En ja, u leest het goed, een nieuwe naam! Update, een mooie link tussen software en nieuwsberichten (en geen verwarring met het nieuwe SnelStart-pakket inZicht).

In Update kunt u steeds een aantal vaste rubrieken verwachten. We geven met een Tip om sneller of eenvoudiger te werken met één van onze programma’s, mogelijk een keer afgewisseld door een tip over het werken met SnelStart (waar we nog steeds erg enthousiast over zijn). In Maatwerk benoemen we een door ons gerealiseerd project, zodat u een beeld hebt van waar we goed in zijn. Natuurlijk is er ook een rubriek Update, die informeert over nieuwe versies van onze software. En, niet onbelangrijk, aandacht voor één van onze producten.

Met vriendelijke groet,

Bert Stomphorst
S for Software

 


29 januari 2014

Update is een uitgave van S for Software, de specialist in het slim automatiseren van bedrijfsprocessen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRODUCT
S-Flex Voorraadimport

 

 

 

 

Voorraad tellen gaat nog wel. Maar het verwerken in SnelStart is wat omslachtig: vanuit de administratie en de tellijst zelf het verschil uitrekenen, en dan handmatig invoeren in SnelStart.

 

Met S-Flex Voorraadimport exporteert u een tellijst naar Excel. Na het tellen (invullen) importeert u de juiste voorraad met een druk op de knop in SnelStart. S-Flex Voorraadimport bepaalt óf er een verschil is, hoe groot dat is, welke boeking er gedaan moet worden én doet de boeking.

 

Exporteren – Tellen – Importeren – Klaar!

Benieuwd naar S-Flex Voorraadimport? Bekijk het filmpje op onze website.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAATWERK
S-MAAT Pandhuis - beleningen en lossingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De banken kijken, door de crisis, steeds strenger naar de kredietwaardigheid van hun klanten het krijgen van een lening wordt voor de meeste mensen moeilijk. Niet gek dus dat het druk is bij de pandhuizen in Nederland.

Onlangs hebben wij voor een nieuw gestart pandhuis een maatwerkapplicatie ontwikkeld. Het is van belang dat de te verpanden objecten goed verwerkt worden in de administratie. Daarbij is de berekening van verschuldigde rente onmisbaar, maar ook bijv. een foto van het beleende object. SnelStart voldoet hier niet voor, dus we hebben een oplossing ontwikkeld die slim geïntegreerd is met SnelStart. De beleningen en lossingen in S-Maat, de afrekening en administratie in SnelStart.

Benieuwd naar het hele project? Lees meer over deze maatwerkoplossing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE
ADMINVIEW VERSIE 3.7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze versie zijn vooral de velden IBAN en BIC toegevoegd ten behoeve van de (onlangs uitgestelde) belangrijke SEPA verandering. Informatie over incasso’s en mandaten hebben we nog niet meegenomen, omdat we weten dat veel SnelStart-gebruikers nog niet zijn overgestapt naar SnelStart 11.  

Verder zijn de diverse e-mailvelden toegevoegd, waardoor AdminView nog geschikter wordt voor het samenstellen van bestanden voor e-mailings, bijvoorbeeld vanuit artikelhistorie.

Naast de toegevoegde velden, zijn ook de standaard overzichten verbeterd. Zo hebben we in de periodevergelijkingen bij de rubrieken de cijfers kunnen weglaten en toch de juiste sortering behouden!

Hier vindt u een overzicht van alle verbeteringen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIP
ADMINVIEW - het juiste overzicht vinden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe vindt u het overzicht wat u nodig heeft? Met meer dan 150 standaard lijsten kan het lastig zijn om het juiste overzicht te vinden. Door middel van zoekwoorden kunt u echter gemakkelijk de lijst vinden die u wilt raadplegen of bewerken. Typ het zoekwoord in de daarvoor bestemde balk, die in de afbeelding geaccentueerd is.

 

De zoekfunctie is vergelijkbaar met Google. U zoekt door titel, omschrijving en trefwoorden van de overzichten. Bij het zoekresultaat laat het programma direct de volgende informatie zien:

·         Titel van het rapport;

·         De rubriek waarin het overzicht staat;

·         Het aantal keren dat de lijst is opgevraagd;

·         De datum waarop het rapport voor het laatst is geopend; en

·         De omschrijving van het rapport.

 

 

 

 

 

Bekijk het demofilmpje.

 

 

 

 

 

 

 telefoon (0342) 745 295   e-mail info@sforsoftware.nl    website www.sforsoftware.nl
vestiging Gildeweg 6 3771 NB Barneveld    kvk 55392547