E-mail onleesbaar? Klik hier.    
         

 

Inzicht      
Inzicht 5    
 
       
  PERSOONLIJK
BERICHT VAN BERT

In ons huis weerklinkt het stemmetje van Wilhelm, 5 weken oud. Nieuwe lente, nieuw geluid! Ons klinkt het (meestal) als muziek in de oren. Het is niet alleen de toon die de muziek maakt, maar ook het muzikantje zelf speelt daarin natuurlijk een belangrijke rol. (En het tijdstip. ’s Nachts klinkt het toch allemaal net ietsje anders... Gelukkig trekt hij vooral overdag de aandacht). Maar het gaat uitstekend met Wilhelm en zijn moeder! En dus ook met zijn vader. Mocht ik de komende tijd af en toe heel even minder bij de les zijn: u weet nu waarom.

Eind februari kondigde ik het hoopvol aan in de Inzicht 4: het is bijna lente. Het jaargetij als belofte, voorbode. Niet alleen van nieuw leven, maar ook van frisse energie. We moesten er dit jaar lang op wachten, maar nu zien we om ons heen overal (tekenen van) bloei. En zo hier en daar klinken toch ook wat positieve geluiden. Zouden we het diepste dal van de crisis dan toch achter ons hebben?

Ontwikkelingen die mogelijk bijdragen aan herstel, zijn de invoering van SEPA en IBAN. Het maakt in ieder geval het (internationale) betalingsverkeer eenvoudiger. S for Software informeert u hierover. Verder in deze Inzicht nog meer goed nieuws en een tip.

We wensen u nieuwe bloei en groei!

Met vriendelijke groet,

Bert Stomphorst
S for Software

 


24 april 2013

Inzicht is een uitgave van S for Software, de specialist in slimme software voor uw administratie.

Bert Stomphorst

       
   
         
  Lijn  
 
 
  SLIM
OP DE TOEKOMST VOORBEREID MET SNELSTART 11
 
 
   

Goed nieuws: SnelStart 11 is duidelijk weer sneller dan versie 10. Uiterlijk is er voor u niet veel veranderd, zodat het zoveel mogelijk vertrouwd aan doet. Maar onder de motorkap is deze nieuwste versie volledig gereviseerd en vernieuwd.

Inmiddels wordt er volop getest met SnelStart 11. Er valt al veel over te vertellen over deze nieuwe versie, bijvoorbeeld dat het programma compatible is met Windows 8. Belangrijk is ook dat SnelStart 11 klaar is voor SEPA en IBAN. Binnenkort leest u er hier meer over.

 
 
     
  Lijn  
 
 
  OVERZICHT
SEPA: BETALINGSGEMAK IN HEEL EUROPA
 
 
  Voorraad controle  

Over een paar jaar maakt het geen verschil meer of je binnen Nederland betaalt of een betaling regelt van of naar een ander euroland. Dat is het doel van SEPA (Single Euro Payments Area): op dezelfde manier betalen in heel Europa, voor zover het eurobetalingen betreft. Dat biedt nieuwe en gunstige mogelijkheden voor de zakelijke markt.

Met de nieuwste versie, SnelStart 11, is SnelStart klaar voor de grote overgang naar SEPA. Tot nu toe moesten buitenlandse betalingen nog via internetbankieren worden gedaan. Weer een hele stap vooruit in efficiƫntie en gemak. We houden u de komende maanden op de hoogte van de wijzigingen binnen SnelStart op het gebied van SEPA.

 
 
     
  Lijn  
 
 
  GEORGANISEERD
OVER OP IBAN
 
 
  Donaties  

Overschakelen op IBAN betekent overgaan op een nieuw en vooral langer (18-cijferig) bankrekening-nummer. Administratieve rompslomp? Valt mee. SnelStart maakt het u gemakkelijk met een handige conversietool voor bestaande gegevens: de IBAN-BIC Multichecker.

Om gebruik te maken van de Multichecker hoeft u niet te wachten op SnelStart 11. Al vanaf versie 10.7 kunt u de IBAN- en BIC-gegevens van uw klanten vastleggen. Deze versie kunt u hier downloaden en installeren.

 
 
     
  Lijn  
     
     
 
  TIP
EFFECTIEF ZOEKEN IN SNELSTART
 
 
  Beurrstand  

Hoe kun je in een administratie vol namen en artikelen snel en handig vinden wie (of wat) je nodig hebt? Enkele tips van S for Software:

  • Elk veld in SnelStart met een loepje erachter is een zoekveld. Klik op de loep en vul uw zoekwoord geheel of gedeeltelijk in.
  • Gemakkelijk en snel: open het zoekveld door de toets / te gebruiken.
  • Zoek op combinaties door meerdere woorden (of delen daarvan) te scheiden met een /. De volgorde maakt niet uit. De / wordt gezien als en. Het is een middel om de zoekopdracht te verfijnen.

Bekijk de uitgebreide beschrijving (met instructievideo. Duur: 59 sec.).

 
         
 
     
 

Geen behoefte meer aan Inzicht?
Meld het hier en u ontvangt voortaan geen nieuwsbrief meer van S for Software.

Inzicht wordt verzonden via onze module E-mailing van Compenda.

 
 


Logo S for Software

telefoon
(0342) 820 996   e-mail info@sforsoftware.nl    website www.sforsoftware.nl
vestiging Gildeweg 6 3771 NB Barneveld    kvk 55392547    afmelden