Inzicht      
Inzicht 4    
 
       
  PERSOONLIJK
BERICHT VAN BERT

Hebt u er ook zo genoeg van? Van sneeuw en ijs, van gladheid en glibberen? Onlangs liep ik in alle vroegte over het terrein van Kasteel De Schaffelaar in Barneveld, op weg naar de wekelijkse bijeenkomst van de netwerkorganisatie voor ondernemers* waarvan ik lid ben. Ik glibberde in het donker over het smalle paadje dat verraderlijk glad bleek. Ik kon me nog net staande houden.

De vergelijking met het ondernemerschap drong zich op. Veel ondernemers zoeken hun weg in het donker, over glibberige paadjes. Voor je het weet, lig je. Nu is ondernemerschap - zeker in deze tijd - voor vrijwel ieder van ons een kwestie van je op glad ijs begeven, uitglijders maken, vallen en weer opstaan. Dat laat zien dat je durft, een doorzetter bent, gesneden uit het goede ondernemershout.

Het wordt pas echt riskant als u onnodig in het donker blijft glibberen. Zorg daarom voor stevige grond onder de voeten in de vorm van een inzichtelijke administratie. Laat uw licht schijnen over uw bedrijfsresultaten en alle feiten en cijfers die daaraan bijdragen. Hoe? Zorg voor inzicht, bijvoorbeeld in de bedrijfskosten. En voor overzicht, bijvoorbeeld door uw voorraad in beeld te brengen.

Beste relatie: val niet om! Ik wens u grip op uw bedrijf.
Het is bijna lente.

Met vriendelijke groet,

Bert Stomphorst
S for Software

*www.bni-puccini.nl

 


28 februari 2013

Inzicht is een uitgave van S for Software, de specialist in slimme software voor uw administratie.

Bert Stomphorst

       
   
         
  Lijn  
 
 
  INZICHT
UW BEDRIJFSKOSTEN HELDER
 
 
   

‘Hoe staan de zaken?’ Een vraag die u ongetwijfeld vaak krijgt, maar die u vooral ook heel regelmatig aan uzelf moet stellen. Daarbij kijkt u natuurlijk niet alleen naar omzet en winst. Toch?

Hebt u behoefte aan een objectief beeld? Baseer dat dan niet op uw banksaldo. Want weet u precies hoeveel onbetaalde facturen er nog liggen? Kijk ook niet naar het bedrag aan BTW dat u aan het eind van het kwartaal verschuldigd bent. Want weet u uit uw hoofd hoeveel u hebt geïnvesteerd in die periode?

Als u wilt weten hoe het ervoor staat, dan geeft alleen uw boekhouding een reĆ«el beeld. Houd bijvoorbeeld de kolommenbalans goed in het oog. In een oogopslag ziet u waar uw geld naar toe gaat. Wilt u snel en gemakkelijk een overzicht in de bedrijfskosten? Bijvoorbeeld in de ontwikkeling in uw personeelskosten over een bepaald aantal jaren? Met SnelStart Boek 4 of AdminView weet u het meteen. U bent overal en altijd goed voorbereid op de vraag: ‘Hoe staan de zaken?'

 
 
     
  Lijn  
     
     
 
  SLIM
(IN)COURANTE VOORRAAD IN BEELD
 
 
  Beurrstand  

Kan het zijn dat u artikelen op voorraad hebt die er al heel lang liggen? Die maar niet worden verkocht en waarvan u eigenlijk best weet dat dat niet meer gaat gebeuren ook? Schrijf ze af. Ze brengen toch niets meer op en zo kunt u de winst voor 2012 mogelijk nog wat drukken. Dat scheelt u in belasting.

Heeft u geen idee of u incourante voorraad heeft? Met AdminView krijgt u er snel zicht op. Net als op uw courante voorraden.

 
         
 
     
 

Ook behoefte aan regelmtig Inzicht?
Meld het hier en u ontvangt voortaan ook de nieuwsbrief van S for Software.

Inzicht wordt verzonden via onze module E-mailing van Compenda.

 
 


Logo S for Software

telefoon
(0342) 820 996   e-mail info@sforsoftware.nl    website www.sforsoftware.nl
vestiging Gildeweg 6 3771 NB Barneveld    kvk 55392547